Europska unija. Zajedno do fondova EU.

Vijesti

06.6.2017 |

Naš enolog i konzultat Walter Filiputti osvojio je prvo mjesto na svjetskom natjecanju Gourmand World Cookbook Awards 2017 sa svojom knjigom Storia moderna del vino italiano curato

Vrlo smo ponosni na veliki uspjeh našeg enologa i konzultanta Walter Filiputti koji je osvojio prvo mjesto na svjetskom natjecanju GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2017 održanom u Yantai u Kini,  sa svojom knjigom STORIA MODERNA DEL VINO ITALIANO CURATO u kategoriji WINE & DRINKS BOOKS.

Također, knjiga je bila prva u kategoriji best european wine book među stotinama publikacija koje dolaze iz cijelog svijeta.

Knjiga prikazuje suvremenu povijest talijanskog vinarstva, koja je započela između 1960-ih i ranih 1970-tih.

Podijeljena u tri dijela, knjiga vodi čitatelja na put u višeznačni svijet talijanskog vina. Polazeći od svojih početaka 1960-ih i nakon evolucije, putovanje uključuje vinogradarski krajolik, brojna međunarodna tržišta, revoluciju vina, različita društva i pokrete, vinarije (unutarnji svijetovi gdje se slavi vinski ritual), pa čak i talijansku kuhinju i njezin globalni uspjeh. Knjiga uvodi i vinare, koji su desetljeće nakon toga napisali ovu povijest od 1970-ih do danas, od kojih je svima posvećen sveobuhvatan ulaz.

Knjiga se može kupiti na www.amazon.com i direktno na Stanciji Meneghetti.