Europska unija. Zajedno do fondova EU.

Vinogradi

Meneghetti trenutno raspolaže sa 10 ha vlastitih vinograda na dvije lokacije, oko Stancije Meneghetti na poziciji Val Gambalera u Balama te na poziciji Kršin-Ferne u blizini Buja, a u tijeku je i sadnja novih nakon čega ćemo raspolagati sa ukupno 25 hektara vinograda

Crvena zemlja (terra rossa) oko Stancije Meneghetti na poziciji Val Gambalera u Balama jaka je i siromašna zemlja, bogatija kamenom nego zemljom, intenzivna i mineralna, bogata željezom koje joj daje ne samo specifičnu nijansu crvene boje, intenzivnu i razigranu, već i jedinstvenu važnost i dugovječnost. Ta crvena zemlja udiše zrak s mora, miris mediteranske makije u čijoj se neposrednoj blizini i okruženju nalazi, te je posebno pogodna za crvene sorte grožđa.

Bijela zemlja na poziciji Kršin-Ferne u blizini Buja, sačinjena od eocenskih lapora, majka je naših bijelih vina. U ovom dijelu Istre tlo je karakteristično sive i bijele boje zbog visokog udjela gline te je posebno pogodno za bijele sorte grožđa koje daju jedinstvena vina izuzetnog okusa i mirisne elegancije.

Svi se naši vinogradi obrađuju na ekološki održiv način, s dubokim poštovanjem prema prirodi, metodom Simonit & Sirch. Rezidba je mekana, uvijek ručna, s ciljem očuvanja biljke kao bi doživjela visoku starost.