Europska unija. Zajedno do fondova EU.

Vijesti

24.2.2015 |

Održana ekskluzivna večera sa Meneghetti vinima u zagrebačkom restoranu Apetit City

Prošli četvrtak 19.2. u zagrebačkom restoranu Apetit City održana je ekskluzivna vinska večera gdje su snage udružili chefovi restorana Meneghetti i Apetit City a sva jela bila su praćena velikim vinima iz arhive vinarije Meneghetti.

Chefovi ova dva restorana izmjenjivali su se u pripremi jela pa su se tako na meniju našla jela Stjepana Bistričkog, chefa restorana Apetit – kremasta juha od čičoke i komorača kao i file vepra sa sezonskim povrćem i spužvom od vrhanja, te jela chefova restorana Meneghetti Bojana Vukovića i Danijele Pifar – Meneghetti beef tartar, Istarski ravioli sa goveđim jezikom te za desert Čokoladna igra Meneghetti maslinovog ulja odnosno desert od maslinovog ulja buža, cvijeta soli, sladoleda od vanilije i ganache kreme od noir čokolade i peperoncina. Za kraj večeri gostima su poslužene čokoladne praline koje je Meneghetti razvio u suradnji s poznatom pekarnicom slastica Vilma sa otoka Raba. Osim vrhunske čokolade praline sadrže i razne Meneghetti proizvode pa je tako posluženo 5 razičitih vrsta – pralina sa leccinom i ninskim cvijetom soli , pralina sa istarskom bjelicom, pralina od bijele čokolade sa dubrovačkom malvasijom, pralina sa merlotom te pralina sa smokvom i Meneghetti konjakom. Sve praline će se od ove sezone naći u redovnoj ponudi restorana Meneghetti.

Večer su posebnom učinile i boce vina velikog formata. Osim što su zanimljive zbog svoje veličine i imena, velike boce imaju i bitnu svrhu u omogućavanju još boljeg i kvalitetnijeg sazrijevanja vina u odnosu na boce standardne veličine. Na večeri su se služila arhivska vina – Meneghetti Brut 2002 iz magnum boca od 1,5L, Meneghetti White 2009 i 2010, te za kraj kao posebna atrakcija 3 godišta najboljeg vina naše vinarije Meneghetti Red 2010, 2009 i 2008 iz boca od 5L i 6L.