Europska unija. Zajedno do fondova EU.

Vijesti

18.12.2014 |

Značajan prosinac za Meneghetti vina

Meneghetti vina u prosincu su organizirala brojna događanja za sve ljubitelje dobrog vina. Predstavljanjem u restoranu Apetit City 4. prosinca promoviran je novi projekt Meneghetti Wine Club. Radi se o projektu namijenjenom najvjernijim kupcima koji im omogućava što jednostavniju kupnju vina uz povlaštene uvjete kao i prednosti u korištenju usluga Wine hotela Meneghetti u Balama. Kroz godinu će za članove kluba biti organizirane razne promotivne akcije i događanja u Zagrebu, kao i u samoj vinariji na Stanciji Meneghetti. Trenutno klub broji 50-ak članova kojima su na predstavljanju uručene personalizirane članske iskaznica s kojima mogu ostvarivati spomenute pogodnosti.

10. prosinca u zagrebačkom Bistou Apetit održana je ekskluzivna vinska večera za 50-ak gostiju na kojoj su snage ujedinili chef bistroa Apetit Gregorio Mannucci i chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković. Svaki slijed pratilo je drugo godište vina Meneghetti Red od 2006. pa sve do 2010. godine, koja su za ovu priliku bila posluživana iz magnum boca. Vina je okupljenim gostima prezentirao Miroslav Plišo, suvlasnik i začetnik branda Meneghetti, koji se tom prilikom prisjetio svih zgoda koje su krasile svako pojedino godište u vinogradu i podrumu.

Vertikalnim kušanjem Meneghetti Red-a, najcjenjenije etikete vinarije Meneghetti 15. prosinca u zagrebačkom Wine Baru Basement nastavljena je i promotivna kampanja Holiday season with Meneghetti @ Basement gdje se tijekom cijelog prosinca Meneghetti vina mogu kušati po promotivnim cijenama na čašu i butelju. Okupljenim gostima bila su ponuđena godišta Meneghetti Red-a od 2006. do 2010. kao i pretpremjerno godište 2011. koje će biti pušteno na tržište tek 2016. godine. Tasting je bio vođen od strane Gorana Hanžeka, suvlasnika i direktora Meneghetti vina, uz asistenciju Klaudija Jurčića, ponajboljeg hrvatskog sommeliera. Hanžek je okupljenima izjavio kako je posebna čast što je nakon dugo godina napornog rada vinarija konačno dosegla ono što je san svakog vinara, a to je predstaviti vertikalu najboljeg vina kuće, te je najavio kako bi se uskoro na vinskoj karti nekoliko vrhunskih restorana mogla naći sva dostupna godišta Meneghetti Red-a.