Kontakt

Fino ugođeni užitak.

Tradicionalna istarska kuhinja

Wine pairing ručak/večera

2 vanjske terase i unutarnji dio restorana

Gastro doživljaj.
Skrojen po mjeri

Kada se govori o uživanju u hrani i piću, razne osobe imaju različite navike i želje. Naš je zadatak pružiti upravo ono što vama najbolje odgovara. U Meneghetti restoranu omogućavamo vam da fino podesite vaše gastro iskustvo – od hrane za koju ćete se odlučiti i pripadajućeg vina, do mogućnosti izbora između različitih interijera ili eksterijera gdje ćete objedovati. Restoran je otvoren svakoga dana za ručak i večeru. Jelovnik se mijenja sezonski, a temelji se na visoko kreativnom i vještom tretmanu vrhunskih i svježih, autentičnih i lokalnih sastojaka. Sezonalnost je nešto na što obraćamo posebnu pozornost. Naše osoblje će vam poslužiti najbolji izbor vina preporučenih za svako jelo ili slijed. Vašem potpunom doživljaju pažljivo pripravljene hrane doprinijet će naša monosortna maslinova ulja, svako svojega specifičnog okusa, koja će divno pratiti vaša jela - od hladnih predjela do deserta.

Rezervirajte svoje mjesto
Restaurant Restaurant terrace

Predjela

Pašte, rižota i juhe

Glavna jela

Deserti

CRUDO E MANGIATO

Oštrige, crvene kozice, “tagliatelle“ od lignji, canocce/kozorepac

MARE NOSTRUM

Srdela na savor, tuna tartar, marinirana skuša

PARMIGIANA MIA

Chefs signature Parmigiana

SAVRŠENO BIO JAJE

“36” mjeseci star parmezan fondue, šparoga, crni tartuf iz Motovuna

TONNO VITELLATO

Teletina, mousse od tune, dehidrirani kapari

DIMLJENA PREPELICA U KORI OD KRUMPIRA

Polenta, blitva, prah od istarskog pršuta

TAGLIOLINI

Srdele, divlji Koromač, pinjoli, karamelizirani crni luk, grožđice

LINGUNE “GRAGNANO“

Sirovi i kuhani kvarnerski škampi, Cherry rajčica, đumbir

PLJUKANCI

Dimljeni svinjski obraz, ovčji sir, Java papar

RAVIOLI IN RAVIOLO

Dimljena istarska Ricotta, ”San Marzano” rajčica, bosiljak

SYNERGY RISOTTO “ACQUERELLO”

Crni tartuf iz Motovuna, kava 100% Arabica

BRUDET

Riba iz našeg Jadrana, polenta

TUNA TATAKI

Tuna tataki, koromač, naranče, crvena kvinoja, dimljene paprike

OSLIĆ

Pjena od inćuna, citrus, stracciatella, ravioli od oštrige

ROMB

Tikvice u “Scapece” umaku, keks od slanutka, ulje od mente

BLACK ANGUS BEEF

Goveđa rebra, pire od krumpira, kelj, reducirani Merlot Meneghetti

SVINJSKA POTRBUŠINA

Panceta, crna leća Beluga, fondant od mladog luka, slatko kiseli umak

JANJETINA ST.GEORGE

Janjeći but, pire od korijena celera s mirisom vanilije, cecina, špinat

Be My Fritulay

Fritule punjene čokoladom / sladoled od naranče / confit od đumbira i naranče / žele od citrusa / topla juha od naranče i đumbira

After TWO

Mousse od tamne čokolade / sladoled od koromača i mente / čips od koromača / zemlja od crispy čokolade i mente / menta žele

For Susanne Kyle by L.B.

Crumble od mladog kukuruza / sladoled od kukuruza šećerca / pjena od kokica i bijele čokolade / čips od palente / slani karamel / maline – svježe, caulies i prah

Kruške lijepe Helene

Mousse od badema / kompot od krušaka i Kuća Glavić Malvasije / crumble od limuna i java papra / tartar od krušaka infuziranih vinom i začinima

She said YES

Mousse od kozje skute / džem od suhih smokvi i Merlot-a / crumble od badema i ružmarina / kavijar od acetta balsamica i maslinovog ulja

Vinska karta

1. Meneghetti Vina

2. Pjenušci i šampanjci

3. Vina iz Istre

4. Vina iz Hrvatske

5. Strana vina

Meneghetti

  • Meneghetti Classic 2016
  • Kuća Glavić Rosé 2018
  • Meneghetti Malvazija 2018
  • Kuća Glavić Malvasija 2018
  • Meneghetti Chardonnay 2018
  • Meneghetti Black Label
  • Meneghetti White 2017
  • Meneghetti Merlot 2017
  • Kuća Glavić Syrah 2016
  • Meneghetti Red 2013

Meneghetti arhiva

  • Meneghetti Classic 2002, 2012, 2013, 2014, 2015,
  • Meneghetti White 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016
  • Meneghetti Red 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012

Pjenušava vina

  • Tomac Diplomat
  • Jakončić Mosaic
  • Jakončić Mosaic Rose
  • Bottega Gold

Šampanjci

  • Jacquesson Cuvée No. 739 Extra Brut
  • Billecart-Salmon Brut Rosé
  • Dom Pérignon
  • Krug Grand Cuvée
  • Drappier Carte d’Or Brut
  • Moet & Chandon
  • Moet & Chandon Ice Imperial
  • Billecart – Salmon

Istarska bijela vina

  • Benvenuti Malvazija
  • Matošević Alba Antiqua

Istarska crvena vina

  • Franc Arman Teran Barrique 2013
  • Benvenuti Teran 2015
  • Coronica Gran Teran 2012
  • Matošević Plava Grimalda
  • Clai Brombonero 2013
  • Loredana Poletti 2012
  • Medea Punta Greca 2015
  • Benvenuti Caldierosso 2015

Hrvatska crvena vina

  • Petrač Karizma 2011
  • Galić Crno 9 2013
  • Rizman Tribidrag 2014
  • Gracin Babić 2013
  • Sv. Roko 2013
  • Stagnum 2007
  • Boškinac Cuvée 2013
  • Bibich Bas de Bas 2013
  • Duboković Medvid 2010/2011

Hrvatska bijela vina

  • Korak Sauvignon 2017
  • Tomac Amfora Rizlin 2008
  • Bibich Debit 2017
  • Korta Katarina Pošip 2016
  • Duboković Moja M 2010

Strana bijela vina

  • ITALIJA
  • Jermann Chardonnay
  • FRANCUSKA
  • Henri Bourgeois Sancerre D’Antan Silex
  • Michel Laroche Chablis Grand Crus Les Blanchots
  • Oliver Laflaive Puligny-Montrachet

Strana crvena vina

  • ITALIJA
  • Gaja Barbaresco nebbiolo
  • Luce Della Vite Toscana
  • FRANCUSKA
  • Oliver Leflaive Volnay 1er Cru Clos des Angles
Naš chef Fabio Vitale

Upoznajte našeg chefa

Fabio Vitale

Chef Fabio Vitale ima 25 godina profesionalnog iskustva u kuhinjama diljem svijeta, uključujući i one s Michelinovim zvjezdicama. Njemu kuhanje ne predstavlja samo pripremu hrane nego spoj kreativnosti, tradicije, umjetnosti, kulture, organizacijskih vještina te, iznad svega, ljubavi, strasti, mašte i profinjenosti. To čini dušu njegove kuhinje!

Iz Rima se preselio u Francusku pa u Njemačku, zatim u Rusiju i Saudijsku Arabiju gdje je radio u vrhunskim restoranima ili u onima koji su tome težili.

"Rođen sam i odrastao u Napulju, kolijevci gastronomije, gdje sam bio okružen različitim autentičnim, zdravim i ukusnim lokalnim proizvodima. Gastronomija kao umjetnost predstavlja način izražavanja u kojem svi mogu uživati. Za mene je svako jelo zasebna kreacija koja evoluira tijekom radnog procesa sve dok ne dosegne savršenstvo, alkemiju okusa i prezentacije."

Pastry chef Dragana Kovacevic

Pastry chef

Dragana Kovačević

Dragana Kovačević radi kao kuhar i slastičar proteklih 14 godina, a dio Meneghettijevog tima postala je 2017. kad je preuzela ulogu Pastry Chefa. Završila je prve dvije razine sommelierskog tečaja u sklopu međunarodno priznate institucije WSET. Obožava svijet slastičarstva i voli reći da to nije njen posao nego poziv te da o njoj najbolje govore njeni deserti. Jedan od njih opisala je na sljedeći način:

„Inspiracija mi je bio stari francuski klasik u slastičarstvu. Kruška Belle Hélène kreacija je francuskog chefa Georgesa Augustea Escoffiera iz 1864. godine. Tada je opereta La Belle Hélène imala veliki uspjeh u cijeloj Europi. Offenbachova glazba i glas pjevačice Hortense Schneider bili su mi inspiracija za taj prekrasan desert.“

Rezervirajte boravak u Meneghetti-u