Kontakt

Fino ugođeni užitak.

Tradicionalna istarska kuhinja

Wine pairing ručak/večera

2 vanjske terase i unutarnji dio restorana

Gastro doživljaj.
Skrojen po mjeri

Kada se govori o uživanju u hrani i piću, razne osobe imaju različite navike i želje. Naš je zadatak pružiti upravo ono što vama najbolje odgovara. U Meneghetti restoranu omogućavamo vam da fino podesite vaše gastro iskustvo – od hrane za koju ćete se odlučiti i pripadajućeg vina, do mogućnosti izbora između različitih interijera ili eksterijera gdje ćete objedovati. Restoran je otvoren svakoga dana za ručak i večeru. Jelovnik se mijenja sezonski, a temelji se na visoko kreativnom i vještom tretmanu vrhunskih i svježih, autentičnih i lokalnih sastojaka. Sezonalnost je nešto na što obraćamo posebnu pozornost. Naše osoblje će vam poslužiti najbolji izbor vina preporučenih za svako jelo ili slijed. Vašem potpunom doživljaju pažljivo pripravljene hrane doprinijet će naša monosortna maslinova ulja, svako svojega specifičnog okusa, koja će divno pratiti vaša jela - od hladnih predjela do deserta.

Rezervirajte svoje mjesto
Restaurant Restaurant terrace

Predjela

Pašte, rižota i juhe

Glavna jela

Deserti

CRUDO E MANGIATO

Oštrige, crvene kozice, “tagliatelle“ od lignji, canocce/kozorepac

MARE NOSTRUM

Srdela na savor, tuna tartar, marinirana skuša

PARMIGIANA MIA

Chefs signature Parmigiana

SAVRŠENO BIO JAJE

“36” mjeseci star parmezan fondue, šparoga, crni tartuf iz Motovuna

TONNO VITELLATO

Teletina, mousse od tune, dehidrirani kapari

DIMLJENA PREPELICA U KORI OD KRUMPIRA

Polenta, blitva, prah od istarskog pršuta

TAGLIOLINI

Srdele, divlji Koromač, pinjoli, karamelizirani crni luk, grožđice

LINGUNE “GRAGNANO“

Sirovi i kuhani kvarnerski škampi, Cherry rajčica, đumbir

PLJUKANCI

Dimljeni svinjski obraz, ovčji sir, Java papar

RAVIOLI IN RAVIOLO

Dimljena istarska Ricotta, ”San Marzano” rajčica, bosiljak

SYNERGY RISOTTO “ACQUERELLO”

Crni tartuf iz Motovuna, kava 100% Arabica

BRUDET

Riba iz našeg Jadrana, polenta

TUNA TATAKI

Tuna tataki, koromač, naranče, crvena kvinoja, dimljene paprike

OSLIĆ

Pjena od inćuna, citrus, stracciatella, ravioli od oštrige

ROMB

Tikvice u “Scapece” umaku, keks od slanutka, ulje od mente

BLACK ANGUS BEEF

Goveđa rebra, pire od krumpira, kelj, reducirani Merlot Meneghetti

SVINJSKA POTRBUŠINA

Panceta, crna leća Beluga, fondant od mladog luka, slatko kiseli umak

JANJETINA ST.GEORGE

Janjeći but, pire od korijena celera s mirisom vanilije, cecina, špinat

Be My Fritulay

Fritule punjene čokoladom / sladoled od naranče / confit od đumbira i naranče / žele od citrusa / topla juha od naranče i đumbira

After TWO

Mousse od tamne čokolade / sladoled od koromača i mente / čips od koromača / zemlja od crispy čokolade i mente / menta žele

For Susanne Kyle by L.B.

Crumble od mladog kukuruza / sladoled od kukuruza šećerca / pjena od kokica i bijele čokolade / čips od palente / slani karamel / maline – svježe, caulies i prah

Kruške lijepe Helene

Mousse od badema / kompot od krušaka i Kuća Glavić Malvasije / crumble od limuna i java papra / tartar od krušaka infuziranih vinom i začinima

She said YES

Mousse od kozje skute / džem od suhih smokvi i Merlot-a / crumble od badema i ružmarina / kavijar od acetta balsamica i maslinovog ulja

Vinska karta

1. Meneghetti Vina

2. Pjenušci i šampanjci

3. Vina iz Istre

4. Vina iz Hrvatske

5. Strana vina

Meneghetti

  • Meneghetti Classic 2015
  • Kuća Glavić Rosé 2016
  • Meneghetti Malvazija 2017
  • Meneghetti Chardonnay 2016
  • Kuća Glavić Malvasija 2016
  • Meneghetti Merlot 2016
  • Kuća Glavić Syrah 2016
  • Meneghetti White 2016
  • Meneghetti Red 2012

Meneghetti arhiva

  • Meneghetti Classic 2002
  • Meneghetti Classic 2013
  • Meneghetti Classic 2012
  • Meneghetti White 2012
  • Meneghetti White 2009
  • Meneghetti Red 2011
  • Meneghetti Red 2010
  • Meneghetti Red 2009
  • Meneghetti Red 2008
  • Meneghetti Red 2007
  • Meneghetti Red 2006

Pjenušci

  • Peršurić Misal Blanc de blanc
  • Tomac Diplomat
  • Šember Rose Brut

Šampanjci

  • Jacquesson Cuvée No. 739 Extra Brut
  • Billecart-Salmon Brut Rosé
  • Dom Pérignon
  • Krug Grand Cuvée
  • Drappier Carte d’Or Brut

Istarska bijela vina

  • Benvenuti Malvazija
  • Matošević Alba Antiqua
  • Kozlović Santa Lucia
  • Clai Sv. Jakov

Istarska crvena vina

  • Franc Arman Teran Barrique
  • Benvenuti Teran
  • Coronica Gran Teran
  • Matošević Plava Grimalda
  • Clai Brombonero
  • Kozlović Santa Lucia Noir
  • Poletti Cabernet Sauvignon
  • Medea Punta Greca

Istarska slatka vina

  • Benvenuti Corona Grande
  • Benvenuti San Salvatore Malvazija
  • Kozlović Muškat Momjanski

Hrvatska crvena vina

  • Petrač Karizma
  • Galić Crno 9
  • Tomac Pinot Noir
  • Rizman Tribidrag
  • Gracin Babić
  • Saints Hills Sv. Roko
  • Bura Dingač
  • Miloš Stagnum
  • Boškinac Cuvée
  • Bibich Bas de Bas
  • Duboković Medvid

Hrvatska slatka vina

  • Bodren Cuvée
  • Krauthaker Graševina IBPB / TBA
  • Korlat Boutique

Hrvatska bijela vina

  • Krauthaker Graševina Mitrovac
  • Korak Sauvignon
  • Tomac Amfora
  • Bibich Debit
  • Korta Katarina Pošip
  • Stina Pošip Majstor
  • Duboković Moja M
  • Korak Chardonnay Sur Lie

Strana bijela vina

  • ITALIJA
  • Jermann Chardonnay
  • FRANCUSKA
  • Henri Bourgeois Sancerre D’Antan Silex
  • Michel Laroche Chablis Grand Crus Les Blanchots
  • Oliver Laflaive Puligny-Montrachet

Strana crvena vina

  • ITALIJA
  • Tenuta San Guido Sassicaia
  • Gaja Barbaresco
  • Antinori Solaia
  • FRANCUSKA
  • Oliver Leflaive Volnay 1er Cru Clos des Angles
Our chef

Upoznajte naše chefove

Danijela Pifar & Bojan Vuković

Naša kuhinja je mjesto gdje se događa magija, vođena neograničenom kreativnošću Danijele i Bojana. Brojne vještine u pripremi vrhunskih jela koje je ovo dvoje chefova steklo tijekom desetogodišnjeg zajedničkog rada savršeno nadopunjuju tradicionalne, svježe i zdrave lokalne sastojke. Njihov osebujni dodir oblikuje istarsku crvenu zemlju, zelene šume i planine, plavu obalu u modernu viziju Istarske kuhinje. U svakom jelu prepoznaje se terroir Istarske gastronomije, bazirane na tradiciji, domaćim sastojcima, kulinarskoj baštini i novim tehnikama. Jednostavno, svako je jelo kod nas impresija, zapamtit ćete ga i sutra znati - i željeti - ispričati što ste jeli. Naš je pristup istaknuti i ponuditi najbolje od tradicionalnog i modernog, u savršenom spoju za trenutke uživanja i dugo sjećanje.

Rezervirajte boravak u Meneghetti-u